• info@hpchiptuning.com

Chip tuning muayeneden geçer mi ?

  • ADMIN 26.11.2020 12:28:10

Araç yaziliminin degistirilmesi, trafige çikmasi için engel teskil etmemektedir. Dolayisiyla chiptuning muayeneden geçer. Ayrica araç muayenesi esnasinda chiptuning yazilimi tespit edilememektedir. Hard Yazilim olarak tabir edilen yazilimlarda, örnegin araç oksijen dengesi degistirilmesi ile egzozdan siyah duman elde edilmesi gibi islemler egzos emisyon oranlarini kötü etkiledigi için araciniz egzoz muayenesinden geçemez. Geçmis yillarda egzoz muayenesi için sadece ölçüm cihazlari kullaniliyordu ve hard yazilimli araçlarin egzoz testlerinden geçmesi mümkün oluyordu. 2020 Yili itibariyle egzoz muayenesinin kamera esliginde yapilmasi zorunlu olmustur. Bu da TÜVTÜRK istasyonlari disinda yapilan egzoz muayenesinin geçerliligini iptal etmistir. Özetle Chip tuning islemi uygulanan araçlar, egzoz sistemlerinde degisiklik yapilmadigi sürece muayeneden sorunsuz sekilde geçebilmektedirler. Kisacasi Chip Tuning uygulamasi hard yazilim kullanilmadigi sürece muayeneden geçer.

Chip Tuning'in Cezasi Var mi ?

Rutin trafik kontrollerinde araç yazilim degisikligiyle ilgili her hangi bir kanun ve ceza bulunmamaktadir. Chip tuning islemi ile sadece aracin çalisma düzeni degismektedir. Ayrica chip tuning isleminin olup olmadigi yalnizca performans testi ile anlasilabilmektedir. Bu yüzden trafik kontrollerinde chip tuning'in anlasilmasi mümkün degildir.

Soft yazilim muayeneden geçermi Yazilimli araç muayeneden geçer mi Yazilim atilan araba muayeneden geçer mi Chip Tuning Muayeneden Geçer mi

  • Paylaş :