• info@hpchiptuning.com

Chip Tuning Nasil Yapilir?

  • ADMIN 25.11.2020 17:33:12

Chip tuning ile ilgili makaleleri inceliyor ve nasil yapildigi hakkinda bilinmesi gereken her seyi ögrenmek istiyorsaniz, bunun nihai kilavuzunuz olmasina izin verin! Chip Tuning fikri baslangiçta, kulaga gerçek olamayacak kadar iyi geliyor; hiç fiziksel modifikasyon eklemeden beygir gücü yükseltmek mi? Bu gerçekten mümkün mü? Kesinlikle! Gelin bu süreç nasil isliyor ona bakalim...

Atesleme Zamanlamasi

Atesleme zamanlamasinin arkasindaki fikir basittir. Sikistirma strokundaki bir pistonu düsünün. Silindir bir hava-yakit karisimi ile doldurulur ve bujiniz ECM'den ateslenmek için sinyal bekler. Bu kivilcim ateslemeleri kritik derecede önemlidir. Çok erken ateslenirse, motorun basarmaya çalistigi seye karsi bir kuvvet karsiti olusturursunuz, çünkü piston bir karisimi sikistirmaya çalismaktadir ve yanma onu asagi dogru zorlamak için basinç saglamaktadir. Çok geç ateslerseniz, en yüksek basincin piston üst ölü merkeze çok yakin oldugunda meydana geldiginden emin olmak istediginiz için enerji harcarsiniz, böylece üretilen basincin çogu faydali ise dönüstürülür. Iste isler biraz karmasiklasiyor. Verimlilik açikça üreticiler için bir öncelik olsa da, güvenilirlik de öyledir. Zamanlamayi ilerletmekle (kivilcimi daha erken ateslemek) vuruntu yaratma olasiligi artar. Vuruntu, dogru bir sekilde ele alinmazsa, bir motoru kolayca bozabilir. Bazi otomobiller, zamanlamayi önemli ölçüde ilerletme özelligine sahip olacak ve vuruntu olusturma olasiligi daha düsük oldugundan, genellikle birinci sinif oktanli yakitlari önereceklerdir. Bununla birlikte, üreticiler atesleme zamanlamasini güvenli bir aralikta tutmaya çalisacaklar. Zamanlamayi ayarlayarak, özellikle daha yüksek oktanli yakitlar veya su / meth enjeksiyonu durumunda, çok sayida kullanilmayan potansiyelin kilidini açabilirsiniz.

Hava / Yakit Orani (AFR)

Beygir Gücü Nasil Artirilir - Chip Tuning Tamamen oktandan olusan benzinin stokiyometrik hava / yakit orani 14.7: 1'dir . Bu oran kütlece, yani yaktiginiz her gram yakit için 14,7 gram havaya ihtiyaciniz olacak. SAE'ye göre, yaklasik 12.5: 1'lik bir AFR'de maksimum güç üretilirken, yaklasik 16: 1'lik bir AFR'de maksimum termal verimlilik elde edilir (elbette bu sayilar, birçok motor parametresine bagli olarak degisir). Simdi, AFR'yi ayarlamanin neden daha fazla güç anlamina gelecegi açik. Üreticiler maksimum beygir gücü üretmek istemelerine ragmen motorun sürücü için eglenceli ve duyarli olmasini saglamakla birlikte, motorun verimli oldugundan ve hükümet emisyon düzenlemelerine uydugundan da emin olmalari gerekir. Bu, bir uzlasmanin yapilmasi gerektigi anlamina gelir, bu nedenle daha iyi verimlilik ve yakit ekonomisi adina güç feda edilir. AFR ayari için dikkate alinmasi gereken kesinlikle baska faktörlerin oldugunu anlamak önemlidir. Örnegin, turbosarjli uygulamalarda, çok daha güvenilir çalisan bir sisteme sahip olmak için yanma odasi sicakliklarini düsürmek için genellikle 12.5: 1 altindaki AFR kullanilir. Güç ve güvenilirlik öncelikli olmak üzere, bu durumlarda yakit ekonomisi önemli ölçüde feda edilebilir.

Daha Fazla Destek!

Su / Meth Enjeksiyon Sistemleri Daha Fazla Takviyeye Izin Verebilir Kabul et, destek seni gülümsetir. Güçlendirme eklemek, zorunlu bir endüksiyon motoruna güç eklemenin en basit yollarindan biridir. Bir araba fabrika turbosu ile gelirse, genellikle yükseltme seviyelerini güvenilir ve verimli tutacak sekilde ayarlanmistir. Takviyeyi artirarak, silindire doldurulan hava miktarini arttirirsiniz. Hava ekleyerek artik daha fazla yakit ekleyebilirsiniz. Daha fazla yakit yandiginda, dislerinizi kulaktan kulaga göstermekten yardim edemezsiniz. Basit ve etkili, peki dezavantaji nedir? Güç ekleyerek, silindirlerdeki basinci ve isiyi arttirirsiniz. Basinç ve isi ekleyerek stres ekliyorsunuz. Stres ekleyerek motorun ömrünü azaltirsiniz. Bunun gerçekten herhangi bir yolu yok. Takviye ile çildirmak istiyorsaniz, dahili bilesenlerin eklenen stresin üstesinden gelebileceginden emin olmaniz gerekir. Bu nedenle dövme pistonlar, çubuklar ve kranklar satis sonrasi pazarda popülerdir. Bir stok motordaki artisi saglamak çok cazip olsa da, garantinize veda ettiginizi ve motor problemleri olasiligini önemli ölçüde artirdiginizi fark edin. Bu durumda motoru içten disa yapmak en iyi uygulamadir.

Ayarlama

Mühendislik Açiklamasi: Chip Tuning Nasil Çalisir - Ayarlama Bazen üreticiler aracinizin performansini elektronik olarak sinirlamaya çalisir. RPM kesintileri güvenli sinirlar içinde gerçeklesir ve genellikle en yüksek hiz dijital olarak yönetilir. Çogu zaman, motorun kivilcimini veya yakit kesintisini (en yüksek RPM) veya en yüksek hizini yükseltmek için satis sonrasi çok basit tak ve çalistir çözümleri vardir. Simdi tamam diye düsünmeden önce, hadi bundan kurtulalim, dikkate deger bazi ek faktörler var. Redline'i kaldirmayla ilgili olarak, motorunuz daha yüksek hizlarda yeterli hava akisi saglayamayabilir veya daha hizli bir sekilde güvenilir bir sekilde dönmeyebilir. Redline'in uygulanmasinin kesinlikle nedenleri vardir, bu nedenle motoru daha yüksek hizlar için, özellikle de hava akisi gereksinimlerini karsilayamayabilecek valf dizisi yapmak en iyi uygulamadir. Ek olarak, en yüksek hizlarin da bir nedeni olabilir. Stok lastikler, daha yüksek hizlar veya araç içindeki diger dönen bilesenler için derecelendirilmemis olabilir. Bugatti'nin lastiklerin her 2500 milde bir degistirilmesini ve tekerleklerin her 10.000 milde bir çatlak ve dengesizlik açisindan kontrol edilmesini önermesinin bir nedeni var. Yüksek hizlarda, en ufak kusurlarin zararli etkileri olabilir.

Baslatma Kontrolü

Melodiden Önce ve Sonra Bir Subaru STI Baslatma (0-60) Tuning her zaman güç eklemekle ilgili olmak zorunda degildir. Baslatma kontrolü ve düz ayak kaydirma gibi çogu zaman tak ve çalistir cihazlarla eklenebilen özellikler vardir. Esasen satis sonrasi lansman kontrol sistemlerinin yapacagi sey, motor devrini araç hareketsizken seçilen bir hizda tutmaktir. Debriyaji bir kez biraktiginizda, RPM artik baslatma kontrolü ile sinirli degildir ve yola çikarsiniz.

Dikkate Alinmasi Gerekenler

Mühendislik Açiklamasi: Chip Tuning Nasil Çalisir - Ayarlama Çok çesitli arabalara hazir ayar haritalari saglayan birçok sirket var. Bu haritalar çogu zaman performans avantajlari saglamada çok faydali olsalar da, motorunuzun ömrünün (ve tabii ki garantinin) azaldigini hatirlamak önemlidir. Sinirlarin ve sinirlarin güvenli olmasi için arabanin saygin bir sirket tarafindan profesyonelce ayarlanmasi, daha pahali olsa da her zaman daha iyi bir fikirdir. Üreticiler, çikardiklari her motorun tamamen ayni oldugunu iddia etmeyi çok isteseler de, gerçek durum böyle degil, bu nedenle özel motorunuza ayarlamanin avantajlari vardir.

Chip Tuning Egitimi Chip tuning Nasil Yapilir Chip tuning Nedir En iyi araç yazilim firmalari Araç yazilim iptali Ecu yazilimi Nasil Yapilir Chip Tuning Cihazi

  • Paylaş :